top of page

Запознайте се с Мария - създателят на adora atom


"Обожавам да съм на високо в планината. Винаги нося със себе си скицник и молив, в случай че някоя специална мисъл долети като пеперуда отнякъде ("...thoughts arrive like butterflies..." по Even Flow на Pearl Jam)."

Maat: Изключително съм ти благодарна, че се съгласи да участваш в поредицата на maatinsideyou.com - "ТИ можеш всичко!".

Сайта за личностно развитие и щастие, който съдържа в себе си успешните и борбени хора на нашето време. Разговори за мотивация, статии за силата на семейството и колко важно е да имаме вяра във всичко и във собствените си възможности.

За тези, които не знаят какво е adora atom, как би описала творението си? Как започна всичко?


Мария: Благодаря за възможността да участвам в поредицата "Ти можеш всичко"!

Идеята за adora atom започна през далечната 2017 година, в търсене на начин да изразя себе си.

За мен е далечна, тъй като от появата на това малко зрънце от дълбините на душата ми до момента, в който се появих в Арт сектора на Vola Open Air за мен изглежда като цяла вечност. Сещате се, то си е нещо лично - планираш, насочваш, извървяваш, осмисляш и си даваш оценка за всяка стъпчица по пътя.

И така една вечер открих хартията, която притежава хиляди възможности за работа с нея и нямаше връщане назад. Бях обзета от еуфория и нищо не търпеше отлагане. Оборудвах се с шевна машина и започна моето приключение в света на шиенето.

Поздрави на моите приятели от Dvergen Artz, при които имах въвеждащия курс.

Продължих със самообучение и разработване на продуктите, които се появиха официално пред публика тази година.

Стремя се да създавам практични аксесоари, които в същото време да не нанасят вреда на природата и да имат дълъг живот.

Maat: Кои са твоите най-големите ментори или вдъхновители в този бизнес и кой е най-добрият съвет, който някога си получавала?


Мария: Несъмнено майка ми е един от най-големите ми вдъхновители.

Тя промени посоката на живота си точно на годините, на които съм и аз в момента, показвайки ми, какво е да се бориш за мечтите си с истинска страст и да ги постигнеш.

По пътя си съм срещала и други будители като дърворезбаря от Златоград - Петър Лазаров, чиято житейска история винаги ми е давала сили. Той беше изключително добър, гостоприемен истински Човек и творец.

Не на последно място синът ми Лъчезар, който преобърна целия ми свят преди 8 години и който е постоянен източник на вдъхновение и съзидателни идеи.

Maat: Кой е любимият ти материал, с който работиш и защо?


Мария: Любимият ми материал е kraft tex paper. Хартията, която прилича на кожа, но може да се шие и пере като плат. Съставът и включва естествени хартиени влакна, които са подложени на процес известен като дъбене, което в резултат прави крайния продукт много здрав и водоустойчив. Това е много добра алтернатива на кожата, като в последствие може да се рециклира поради биоразгардимите й естествени влъкна.

Изключително щадящ природата продукт с безкрайни възможности.


Maat: Какви качества търсиш в перфектното бижу или друг продукт? Кое е най-важно за теб?


Мария: Все по-рядко създавам бижута. Фокусът ми е изместен към шиенето като най-важното за мен при създаването на даден продукт е да бъде перфектно изработен, материалът да е устойчив, с дълъг живот, да е функционален и да има привлекателен дизайн.


Maat: Какво те вдъхновява, когато създаваш?:)


Мария: Хората, музиката и природата! Обожавам да съм на високо в планината. Винаги нося със себе си скицник и молив, в случай че някоя специална мисъл долети като пеперуда отнякъде ("...thoughts arrive like butterflies..." по Even Flow на Pearl Jam). А в ателието ми винаги звучи музика, която е част от процеса на създаването.

Maat: Каква е твоята цел за развитие на страхотното ти изкуство!


Мария: В момента разработвам дизайни за мъжки портфейли и детски аксесоари.

Предстои и стартиране на adora atom блог, където ще споделям новости около бранда, както и знания и умения с читателите ми, което е една от основите ми цели.

А до края на годината се надявам да завърша и курса, който започнах преди няколко месеца в училището за мода и дизайн SITAM Bulgaria в Благоевград.

Maat: Какво е посланието ти към всеки артист, който се страхува да превърне хобито си в професия и да прояви смелост, защото всеки му казва колко трудно е да създадеш бизнес и да го поддържаш?

Как да събудят увереността си да продължат своята мисия?


Мария: Всичко е процес, който не винаги се случва сега и веднага. Малките стъпки, които правите всеки ден не само на ниво развиване на бизнес идея, но и на личностно усъвършенстване, намиране на хармония и баланс в живота, несъмнено ще ви доведат до най-подходящия момент, в който да разгърнете потенциала си и да се завърти колелото на мечтите ви.

Дерзайте!

Последвай Мария тук 👇


За поръчки и въпроси към Мария 👇

0 comments
bottom of page