top of page

Нина - Мир и Любов!

Едно интервю за свободата, изкуството и любовта!


Maat: Коя е Нина?


Нина: Нина е супер щастлив човек.. Неуморна и както мнозина казват -летяща.

Не кара нито ски, нито сноуборд. Не харесва зимата, въпреки рождената си дата.

Обичам топло време и топли хора. Обичам всички деца. Поставям си цели и се боря за осъществяването им. Рядко оставам недоволна. Горда майка съм на 11 годишен -Георги.

Maat: Какво те накара да започнеш да рисуваш?


Нина: Ако трябва да бъда откровена -Ковид 19.

Друго мое вдъхновение да започна бе моят син Георги, който е винаги по-ентусиазиран да рисува пред това да му преподавам урок по математика.

Преди известно време открих една приятна онлайн група в социалните мрежи със седмични теми по рисуване с акварел. Имаше и различни конкурси, също и добро отношение. Постовете на всяка една творба, биваха обективно и красиво коментирани. Аз обичам изгревите, залезите, облаците, небе и хоризонти.

Взех блокчето за рисуване на Георги и нарисувах къщата на леля ми с цветовете, който пуска слънцето на изгрев, гледайки от снимка.

Поглеждайки към цялата ситуация със затварянето ни у дома, аз усетих положително въздействие. Имах свободно време и бях със семейството си. Какво по-хубаво от това?

Най-ценното, което имаме е времето, особено това прекарано с близките ни.

Точно в момент като този, осъзнаваш кои са важните неща в живота.

Започнах да мечтая още повече, поставях си нови цели. Осъзнах, че съм свободна да развивам себе си, да се изразявам и запълвам деня си, освен с развитие на педагогически способности и с много рисуване.

Смятам за важно новото знание, умение, мисъл, изгрев, любопитство, четиво, поглед напред, поглед назад, мотивацията, свободата.

Прекрасно е и да обичаш! Това е най-важното!


Maat: От къде черпиш вдъхновение?


Нина: С музиката доста добре се разбираме и се харесваме. Дръм и бас музиката е отговорник. Вдъхновение: DJ Mocks, камерата ми, както и всичко, което ми носи удовлетворение и ме кара да се усмихвам. Вдъхновява ме морето, вълните, млечния път, планините, победите, загубите и баба.

Maat: Какво послание носи твоето изкуство?


Нина: Моето изкуство носи посланието да бъдем истински, такива каквито сме избрали да бъдем със сърцето си. Трябва да се създаваме, да бъдем добри и да си помагаме, защото заедно можем много. Мир и любов трябва! Да се научим да живеем правилно и да хващаме за ръка всички възможности, които можем да пропуснем!




Maat: Пожелай нещо на всички читатели на Maat Inside You.

Как да останат вдъхновени?


Нина: Ми как? С повечко желание! За да постигнеш нещо трябва да се потрудиш.

На твоите читатели пожелавам да бъдат влюбени! Любовта е велика сила!

Благодаря за въпросите и за широкия хоризонт!



Последвай Нина тук




0 comments
bottom of page