top of page

Роби Николов -"Нещата ще се случат, когато му дойде времето"


Maat: Нека кажем на всички кой е Роби и с какво се занимава? 


Maat: Нека кажем на всички кой е Роби и с какво се занимава? 


Роби: Казвам се Роби Николов.

В последните няколко години се занимавам със създаване на авторска музика, YouTube видеа и друг тип онлайн съдържание, главно свързано с музиката. По професия съм маркетинг специалист и все още по-голямата част от деня прекарвам в работа свързана с компанията, за която работя.

Maat: Как ти повлия ситуацията с пандемията, породена от корона вируса и по какъв начин това се отрази на теб и изкуството, което създаваш?


Роби: Ситуацията с корона вируса на мен лично, се отрази доста добре. Освободи ми се повече време, в което да творя. Успях да постигна много поставени от мен музикални цели.

За щастие, или не, все още не изкарвам прехраната си с музика и това, че затвориха всички заведения и не се организират събития, не успя да се отрази на нормалния ми живот. Моята работа и преди вируса беше предимно онлайн. Липсва ми само социалният аспект на живота преди вируса, защото хората ме зареждат и мотивират.

Чувствам се зареден с огромна енергия и готов да покажа изкуството си на живо! Надявам се, съвсем скоро това да може да се случва. Сигурен съм, че ни очаква супер яко лято!☺

Maat: Идваш от малкият град Монтана. Как хората там възприемат Роби?


Роби: Монтана е родният ми град, който много обичам. Имам супер много спомени от там. По онова време обаче, хората не ме свързваха с музиката, защото още не бях открил себе си. Намерих се малко по-късно. В ученическите си години бях доста социална личност и успях да си спечеля много приятели, с които поддържам връзка и до днес.

За първи път успях да пея на „родна“ сцена, когато поканиха мен и моята съученичка Нелиан на 100 годишнината на ПМГ „Св. Климент Охридски” в Монтана. Беше велико! Събитието беше в градския театър, а на него присъстваха всички тогавашни учители, които бяха изучили и мен. Бях супер горд от факта, че съм част от тържествената програма. Когато бях ученик не бях отличник и не се различавах от другите с нещо уникално, но се почувствах супер яко от момента, в който и аз успях да дам нещо на моята гимназия. Успях да се запиша в нейната история!


Maat: Кои са твоите начини да се мотивираш и какво те кара да твориш?


Роби: Какво иначе ще правя?☺Ха-ха-ха. Често разсъждавам над този въпрос. Обичам да записвам целите, които си поставям. После, когато ги постигам ги задрасквам. Дори да не постигна определена цел обаче, харесвам да вървя по самият път към нея.

Обичам музиката. Обичам да създавам и да слушам творението си. А мотивацията ми… идва от много посоки. Мотивирам се от много различни неща. Най-вече от хора!

Наскоро се мотивирах от книга, която препоръчвам на всеки – „Старецът и морето“ на Ърнест Хемингуей. Стара класика, която според мен трябва да се учи в училище – много поуки може да си извади човек от нея.


Maat: В живота на всеки човек има нещо, което да го прави най-щастлив. Какво е твоето? 


Роби: Щастлив съм, когато се чувствам полезен. Когато си легна вечер и знам, че денят не е бил пропилян, а съм дал всичко от себе си да бъда по-добър в нещо от вчера.

Спортът също ме прави щастлив. Харесвам умората – сладка е и те кара да спиш по-добре ☺


Maat: Какви са плановете ти за бъдещето? Как искаш да сбъднеш мечтите си?


Роби: Искам да се доразвия още повече в музикален план, да достигна до колкото се може повече хора и да им помагам с уменията си.

В момента сбъдвам мечтите си. Направих и обзавеждам собствено студио, което беше моя мечта от доста години. Нямам търпение да се нанеса в него и да започна да творя там. Имам и доста креативни идеи за интересни видеа и събития, които тепърва ще осъществявам, но няма да издавам, за сега☺


Maat: В какво вярваш ти и какво би посъветвал читателите на maatinsideyou.com? Как да продължават винаги напред?


Роби: Вярвам, че в България има много яки и талантливи хора.

Бих посъветвал всеки един от тях да не се притеснява от хорското мнение, а да бъде себе си. Да твори, да показва нещата си на света и да има търпение.

Нещата ще се случат, когато му дойде времето ☺


robbypn@gmail.com
0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page