top of page

Константин Кръстев - за мечтите, постоянството и любовта към изкуството.

"Важно е да си вадим изводи от нещата, които ни се случват и да продължаваме напред, без да се отказваме, дори за секунда. "

Maat: Разкажи ни повече за теб и работата около бранда. Какво е 0511 clothing и за кого е?


Константин:

Казвам се Константин Кръстев и съм завършил математическа гимназия. Завършил съм хотелиерски мениджмънт, като съм специализирал ивент мениджмънт. По време на цялото ми обучение, въпреки всичкото учене,

рисувах и то доста. Правех дизайни и това беше едно хоби, което в един момент, просто реших да превърна в своя избор за професия.

0511 clothing се появи спонтанно. Още преди години с момчетата от OSM си правехме наши тениски, но те си бяха, предимно за нас. Хората ни разпознаваха, познаваха работата ни и просто в един момент, реших да бъда смел и да действам.

0511 clothing е за всички, които пазят духа на "уличното изкуство", за всички, които са " ХИП-ХОП" :) .Моят бранд е за хората с бунтарски дух и в същото време за тези, които ценят природата, ценят нещата, които са в малки количества, и са лимитирани и интересни.

0511 clothing е за хората, които ценят изкуството!

Работата ми в бранда е свързана с всичко. Аз съм си всичко! :D Занимавам се с маркетинга, с финансите и стоя концептуално, зад всеки един артикул, продукт и дизайн.

Зад магазина, стоя пак аз и зад много от събитията и фестивалите, в които участва бранда.

Определям се като "Сторъкия Шива", като за всяка ръка, мога да кажа, че имам човек, на когото знам, че мога да разчитам. Благодарение на тях и взаимните ни усилия 0511 се е развило, така че искам да изкажа благодарност към всички хора, с които съм работил досега.


Maat: Какво те подтикна да създадеш 0511 Clothing? Как започна всичко?


Константин: Още като бях тиинейджър и карах скейт, много исках да създам собствен бранд за дрехи. По онова време съществуваха няколко магазина, от които можеше да си купиш скейт дъски и дрехи. Те бяха доста скъпи и човек трудно можеше да си ги позволи.

Тогава ми се зароди мечтата, че искам да имам собствен бранд за дрехи, да имам собствени тениски и собствени скейт дъски и всякакви такива неща, които да съм създал аз. С годините съм се интересувал и занимавал много с рисуване , като когато преминах и през графитите, идейте ми започнаха да се нареждат в главата ми. Вече имах ясна представа, какъв искам да бъде моя бранд. Знаех как искам да изглежда всичко. След този прериод, ставах все по-мотивиран и с годините, надграждах и развивах мечтата си и сега 0511 clothing е факт.


Maat: Откъде черпиш творческа енергия, за да създаваш? Какво те вдъхновява?


Константин: Творческа енергия черпя от природата. Обичам планината и морето, като през зимата карам сноуборд, а по време на топлите месеци карам лонгборд, уейкборд или опитвам нови неща. Планината ме зарежда, а морето ме вдъхновява. Според мен, чрез силата на природата и чрез движение, хората могат да постигнат много.

В повечето случаи, когато ми поставят някаква задача или ми хрумне нещо, то е много спонтанно и не бих казал, че има нещо, което ме подтиква да правя това, което правя.. Просто идеите ми идват мигновенно или са някъде, скрити в главата ми и чакат подходящия момент, за да изскочат. Активен съм в социалните мрежи и следя какво се случва около мен. Следя и конкуренцията, като това ме кара да се мотивирам за работата си, откъм дрехите, графитите и въобще всичко. Опитвам се да правя неща, които са на световно ниво.


Maat: Всеки минава през някакви трудности в личен или професионален план. Какви са твоите начини за преодоляване на препятствията в живота и в работата?


Константин: Чрез спорт! Когато спортувам аз осъзнавам, че изразходвам негативна енергия и съответно, след тренировка като се върна на работното си място, или към ежедневните си задължения, се чувствам много по-отпуснат, по-спокоен и приемам много по-лесно предизвикателствата пред себе си.

Много ми помага моята приятелка, семейството и приятелите ми, както и всички хора, които ме заобикалят. От друга страна, обаче моята майка ме е възпитала да бъда воин и винаги гледам да се справям сам с проблемите си. До последно не искам помощ освен, ако не съм в някаква безизходица



Maat: Какво те мотивира, да не спираш да работиш и какви са целите ти?


Константин: Може би крайната ми мечта, защото това което аз не споменах, че съм мечтал като тийнейджър, освен да имам собствен бранд е да имам бранд, който да е на нивото на големите скейтърски брандове. Да е име, което хората по света и в България да разпознават. Това е нещото, върху което работя и това не се определя само с дрехи, а в пълната си същност е изкуство и аз го създавам.

Много бих искал това, което рисувам и това, което създавам, да бъде на световно ниво и един ден да имам къща в планината, в която да имам студио и да рисувам картини, които да мога да представя на световни изложби, а хората да носят дрехите ми, и да се кефят на това, което правя.


Maat: Живял си и си работил далеч от България и нека да бъдем по-точни, като кажем в "страната на неограничените възможности". Там можеш да бъдеш всичко! Какво те накара, да се върнеш в България?


Константин: Причините да се прибера, по-скоро бяха свързани с моето детенце и невъзможността да си изкарам документи да остана в Америка. Това беше една от причините. В Америка, вече бях започнал да се занимавам, малко или много с бранда. Бях направил някакви тениски и си мислех, че ако се върна в България и се опитам да реализирам нещата в там, ще имам по-голям успех, отколкото в Америка.

В един момент се замислихме с бившата ми жена, че е по-добре да се приберем в България, уж за малко, но останахме. Много ни липсваха семействата ни и в крайна сметка се прибрахме, като смятам, че всичко случило се е за добро, защото сега всички сме щастливи. Семейството и децата, най-вече са мотивацията да вървим напред, не само заради самите нас, а и заради хората, които не спират да вярват в нас. Защото сам си "просто човек", но с подкрепата на близките и семейството си, постигаш дори и невъзможното.




Maat: Кратко послание към читателите на maatinsideyou.com: Как да бъдат мотивирани и в какво вярваш ти?


Константин: Имам няколко правила:

1. Не спирай да вярваш в мечтите си!

2. Преследвай ги докрай!

3. Бачкай, бачкай, бачкай!

4. Нищо не става с магическа пръчка, затова просто трябва да бачкаш здраво и да си поставяш крайна цел!

5. Рано или късно всичкият труд, започва да се отблагодарява!

6. Не бъди негативен!

7. Ставай с мисълта, че днес ще постигнеш много!

8. Подбирай мъдро, хората около себе си!

9. Търси успешни хора, от които да се учиш! Следвай техния пример!

10. Бъди смел!


Аз вярвам в добрината на хората и то, наивно. Ако трябва да съм честен, много ми се иска, да има такава утопична реалност, в която всички хора да са добри и да си помагат. Да искат, да си колаборират, и такива хора, реално има, но са малко и трябва да ги търсиш.

Вярвам в истината, че няма случайни срещи,

случайни случки и случайни победи. Важно е, да си вадим изводи от нещата, които ни се случват и да продължаваме напред, без да се отказваме, дори за секунда.

Копай! Копай !Копай!

Бачкай! Бачкай! Бачкай!

Вярвай! Вярвай! Вярвай!



0511 Designs Ltd.

str. Oborishte 80

Sofia, Bulgaria, 1505

+359-885-293-555


0 comments
bottom of page