top of page

Изкуството на любовта...към себе си.

4 съвета, които ще променят живота ви


Всички ние можем да използваме малко повече позитивна психология в живота си - да фокусираме съзнанието си върху това, което е правилно и позитивно. Това, което ни прави истински щастливи. Но това често е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, а както всички знаем, няма лекарска рецепта за любов към себе си.

"КЪМ СЕБЕ СИ" от Марк Аврелий ни казва следното:

"Нека да живееш в пълно благополучие. Човек разполага в душата си със сила за това, стига да се отнася с безразличие към безразличното. Той ще го постигне, ако всяко от безразличните неща разглежда разчленено и цялостно и ако помни, че те не ни внушават мнение за себе си, нито идват при нас; напротив – неподвижни са и наше създание са преценките за тях.

Набелязахме няколко прости стратегии, които да ви помогнат да тръгнете по пътя с любов към себе си.


Избягвайте социалните сравнения

Тази тема е важна, въпреки че обичаме да поглеждаме двойно снимките на приятелите си в Instagram, Facebook или да измисляме умни туитове. Честото използване на социалните медии може да доведе до размножаване на негативни емоции. Ако се окаже, че изпитвате депресия или понижено самочувствие, докато скролвате из фийда си, незабавно сложете телефона си далеч от вас. Опитайте се да пренасочите част от тази енергия към нещо положително, което включва съсредоточаване върху собствените ви цели и интереси. Осъзнаването на това, доколко социалните медии ви влияят ежедневно е от ключово значение за повишаване на любовта към себе си. Затова бъдете добри към себе си и ограничете времето, което прекарвате, взирайки се в телефона си.


Грижете се за себе си

Знаем, че опитите за започване на нови здравословни дейности могат да бъдат трудни, особено когато се чувствате потиснати или преживявате интензивен пристъп на негативно самочувствие. Но заниманията с дейности, които ви позволяват да се презаредите както физически, така и емоционално, ще допринесат много за подобряване на любовта ви към себе си. Хранете се с питателна храна, спете достатъчно, пийте много вода и включете в ежедневието си поне 30 минути умерена физическа активност и ви гарантираме, че ще забележите забележима разлика в отношението си.


"БЛАГОДАРЯ"

Макар да говоря за това колко много обичам говоренето в огледалото, не е задължително да заставате пред огледало или да затваряте очи и да изричате думата 30 пъти, за да изразявате благодарност. Един от начините за изразяване на благодарност е да кажете "благодаря" - на други хора или на себе си. Благодарете на приятел за това, че ви подкрепя, благодарете на шофьора на такси, че ви е закарал до някъде, благодарете на касиерката в супермаркета, която работи 12 часа, благодарете на себе си, че непрекъснато се усъвършенствате.


РЕЦЕПТА: ВСЕКИ ДЕН ПО ЕДНА МИЛА МИСЪЛ И ДУМА КЪМ СЕБЕ СИ

Позитивните мисли и думи ми бяха много полезни за увеличаване на любовта към себе си, особено в много трудни моменти. Можете да направите свои собствени кратки изречения или да намерите онлайн такива, които резонират с начина, по който искате да се обичате повече. Казвайте си ги на глас всеки ден или ги закачете на място, където ще ги виждате всеки ден.


„Когато се събудите сутрин, помислете каква ценна привилегия е да сте жив – да дишате, да мислите, да се радвате, да обичате.“






0 comments
bottom of page