top of page

VOLA OPEN AIR 2021 - фестивалът, който ни дари с пулсираща енергия за година напред

Атмосферата, която носи един фестивал, се превръща в огън, който запалва всяка светлинка у всеки, който го посещава.

Тази енергия, която пулсира в тълпата от усмихнати хора, описваме като прилив, който преминава през тялото и оставя ума и душата ти в съвършена хармония.

Ако някога сте били на фестивал, знаете за какво говоря (и не преувеличавам, защото още ме държи емоцията :D). Това е прилив на адреналин и комбинация от емоции, каквито не сте изпитвали никога досега. Това е Vola Open Air 21!

Само преди няколко дни се завърнахме от едно приключение, което всички очаквахме с голямо нетърпение.

Високо в планината, там където шума от автомобили не съществува... Можеш да чуеш само шума на вятъра, "горската игра" на дърветата и разбира се смеха на приятелите ти и музиката.

Реших да ви представя фестивала точна такъв, какъвто беше - незабравим и вълнуващ!

Всички знаем, че по света има стотици музикални фестивали, но Vola Open Air 21 има

само тук в България. Тук, макар различни и омагьосани от бързото ни ежедневие в големите градове, обединени около музиката, красотата на природата и емоцията, оставаме свободни и чисти като малки деца.

Започнахме първата ни вечер там с разпъването на палатките и стартирахме ударно с концерт на живо от страхотни изпълнители.

Вижте повече за какво ви говоря. :)


Гледката на следващата сутрин от паметника на Вола. :) Беше много топло, но си заслужаваше да се кача, за да видя това! :)

Стигнахме до втория ден. Оцеляхме след първата вечер, благодарение на бара и вкусната скара, която се предлагаше на фестивала - кебапчета, бургери, пържени картофки, бира и всичко необходимо за доброто настроение.

През деня имахме време да си починем, да се изкъпем бохемската в пригодените бани и стана време за обиколки на феста и участие в графити работилницата на 0511 Clothing, където всеки имаше възможността да нарисува свободно скица на тема #ExperienceVola. Най-добрите скици бяха отличени с награди и всеки се забавляваше на макс.

Приятелите ни от CHKN , също разполагаха със своето местенце на фестивала. :)

Запознах се и с прекрасната Мария, която е създател на adora atom.

Докато се усетим, пак беше станало време за купон. Силна музика, звездното небе над нас и нестихващи усмивки!

Миризмата на скара и звука от наздравиците с канчета ни понасяше във въздуха.

С много танци изпратихме и втората вечер на феста.

Тези двамата няма как да не ги познаете. Subotage,взривиха с мощен бас в техен стил и накараха хората да не спрат да танцуват, дори и в ранни зори. Трябва да отбележим, че не само те, а всички артисти ни подкосиха краката сериозно. :)

И още :)

По начина, по който изучаваме тези музикални фестивали като мега събития, ние правим дисекция на използването на глобалния език на музиката.

В този случай, музиката ни създава представа за това как и защо хората понякога се събират колективно.

Ние определено знаем защо го правим. Оставаме заредени от този епизод на Vola Open Air и с нетърпение очакваме следващото издание на фестивала през 2023 година.

Благодарим от сърце на организаторите на събитието за великата емоция, която ни създадоха. За пореден път осъзнаваме, че има смисъл да сме у дома, там където всички сме едно цяло, там където има свобода, а усмивките са начина, по който комуникираме най-добре.

Не забравяйте, че всичко се случва в момента, в който сте готови да му се отдадете изцяло и да забравите за всичко останало, просто защото трябва да бъдем щастливи и да правим хората щастливи!

Само това има значение!

Бъдете позитивни и свободни!

Ще се видим на следващия фестивал, приятели! :)


Вижте повече за фестивала - https://volaopenair.com/


Вижте повече за артистите, които участваха във фестивала :)

















https://www.facebook.com/artxclash - Bogomil Nikolov(Guesswho)




0 comments
bottom of page