top of page

IMP - Христиан Христов

"Просто знайте, че всичко е преходно! Така, че помислете какво ще оставите на децата си."

Maat: Изключително ми е приятно, че се съгласи да бъдеш част от поредицата "Ти можеш всичко".

Ще ни разкажеш ли повече за теб и кога беше първата ти среща с музиката?


Христиан Христов: По-скоро аз трябва да ти благодаря за възможността! Казвам се Христиан Христов и съм роден и възпитан в град Видин.

В средите съм по-познат, като IMP.

Иначе първата ми среща с музиката е била още от момента, в който съм се появил на този свят, тъй като съм роден в семейство на музиканти.

Виж обаче първия ми флирт с нея беше преди 20 години, когато усетих, че не искам да слушам само, а и да създавам такава. Следвайки линията на „Ти можеш всичко“ бих добавил, че аз тогава не можех нищо! Желанието ми обаче беше много по-голямо от възможностите и в комбинация с телешката ми упоритост, развивах различни умения през годините свързани с музиката.

Разбира се, като във всяка връзка любовта ме задържаше да не се разделя с нея много пъти...въпреки че учените твърдят, че траела само няколко година, аз съм влюбен още в нея.

В началото тогава беше много трудно да го правим, защото не гъмжеше от бийтмейкъри, като сега и трябваше да се науча аз как стават нещата. Нямаше и много микс инжинери...тааа се научих и на това. Не се намираха и много оператори за видео клиповете...и познай!? Започнах да снимам и монтирам!

И така 20 години по-късно аз съм самостоятелна бойна еденица, която може да затвори целия кръг от идеята, през инструментала, записа, обработката, заснемането и монтирането на конкретен продукт.

И като за край на отговора ми бих обобщил, че ако човек е постоянен би могъл да прави много неща.


Maat:Как би описал музиката, която създаваш? Каква емоция те завладява, докато създаваш музика?

Христиан Христов: Моята музика не е за всеки! Като твърдение на един обикновен творец, който се стреми да бъде разбран от всички, аз не искам да опростявам творчеството си, за да го поднасям на малки хапки, удобни за преглъщане от консуматорската фен база... Правил съм и простотии..., но съм сигурен, че един ден няма да ме помнят с тях.

Създавам музика, защото тя е най-задоволяващия способ за момента, който ми позволява да изразя и споделя чувствата си. Всяка емоция е добре дошла. Тя е като пълнител за химикала ми, но аз бих се оприличил на либретист. Харесвам драматизма, като форма на писане и мисля, че най-добре пасва на творческия ми нагон. Когато пиша текст ме завладява чувството на свобода. Особено, ако текста ми е сполучлив и го усетя, че е специален. Имал съм моменти, когато крещейки обикалям стаята обзет от несравнимо задоволство. Тази сладка налудничавост все още не мога да я изпитам от нищо друго.

Maat:Има ли някой изпълнител, на който се възхищаваш, някой от когото се учиш?


Христиан Христов: Може би ще прозвучи надменно, но се възхищавам от себе си. Вероятно единствената ми грешка е, че не се обикнах по-рано. Съвсем естествено като всяко нормално дете съм имал кумири, на които съм подражавал, но към днешна дата не съм фен на това да се идолизират персонажи, защото съзнателно или не, копираш тяхната идентичност, но тя не е твоята.

Винаги съм се старал да съм си АЗ в живота... точно такъв какъвто съм – несъвършен. Няма идеални хора. Но бих се учил от всеки човек, който носи в себе си и проповядва добродетели, защото разбрах, че в това е смисъла на съществуването ни – да сме добри един към друг.

Макар, че все още нося много гняв в себе си и съм далеч от смирението... особено, като се сблъсквам директно с простащината, лицемерието, лъжите, наглостта, желанието за показност и демонстрация на положение от ниско интелигентни хора и натрапваните ни директно нови модели на подражание, съм склонен да вярвам, че Земята може да е прекрасно място, на което да прекарам единствения си живот, с който разполагам.

Maat: Какво мислиш, че трябва да се промени в музикалния бизнес? И липсват ли ти участията и публиката?


Христиан Христов: Музикалният бизнес няма никога да се промени, така че няма никакво значение какво мисля аз. Той беше изпратен на дъното от големите музикални компании, в които на пиедестал е опаковката на парче, а не качеството на съдържанието. През годините съм отказвал много оферти, за да не съм част именно от музикален бизнес в тази му форма.

Да, не съм популярен и не изкарвам състояние от музиката си, но съм свободен! Свободен съм да се изразя точно както искам в някой трак, без някой да се намеси по веригата и да ме редактира. Разбира се, мащабът ни не е като на имената пръкнали се от някоя музикална компания, но мога да гарантирам, че ние не правим набързо скалъпени парчета, с живот за един сезон, и за разлика от тях ние ще оцелеем и ще се развиваме!

Смятам, че това, което ще промени в положителна посока състоянието на независимите артисти в България са хората, които ги подкрепят. Те трябва да споделят творчеството им и да говорят за тях. Да купуват албумите и мърча им, защото по този начин ние – творците растем. Никой не си купува определен албум, защото е красив, а защото го кефи. Именно това усещане не трябва да се губи. А получените приходи, ние ги набиваме обратно в музиката, която стига до почитателите.

За съжаление в момента се налага да са адаптираме към ситуацията. Публиката ми липсва много! Но това само ще засили ефекта, когато се видим на живо!

Maat: Коя песен обичаш най-много да изпълняваш? И с какво тя е по-специална от другите ти проекти?


Христиан Христов:Тези песни, които обичам да изпълнявам не са подходящи за широката публика, защото тематиката им не предразполага да избухнеш, а по-скоро да замълчиш. Тях си ги позволявам, когато сме на някакво по-тихо местенце с подбрана публика. Няма как да ти посоча една песен, защото са повече – но да поставим тук „Мотив“, „Видях“, „Под снежинките“,„Писмо до бъдещето“ и още мнооого, много други.

Не трябва да пропускаме фактът, че имам и доста проекти, които хората още не са чули...може би ще разширя плейлиста.

Maat: Какво искаш хората да разберат чрез музиката ти? Какво искаш да им кажеш чрез нея и върху какво работиш в момента? Какво да очакваме?


Христиан Христов: Искам хората чрез музиката ми да разберат себе си.

Аз просто подсказвам върху какво да съсредоточат вниманието си. Има много хора от средите, които през годините са ни наричали филмари... Има и много хора, които са споделяли, че са излизали от сериозни филми, а музиката ни е била важна част от това им решение – въпрос на осъзнатост.

Гледам вече да не казвам на никого нищо, ако не ме е попитал.

Когато пиша текст и правя парче, нещата, които казвам са адресирани до Христиан Христов от IMP.

Тази година очаквайте да не мълчим!

Планирали сме доста неща: общ албум със Sr.Martini, мой солов албум с Борислав Божков и двоен солов албум на Sr.Martini.

Работя и върху общ албум със Scar.

Да! Не обичам да си почивам!

Maat: Сега времената са тежки за всички. Какъв е твоят съвет към читателите на maatinsideyou.com? Какво да правят, за да продължават винаги само напред? В какво вярваш ти?


Христиан Христов: Просто знайте, че всичко е преходно! Така, че помислете какво ще оставите на децата си. А ако все още сте деца, бъдете отговорни как консумирате живота, защото всичко се плаща..., просто сервитьора за всеки идва по различно време.


Сайт: http://roofrhymez.com/


Страници:

https://www.facebook.com/impStyle

https://www.facebook.com/RoofRhymezStudio


Instagram:

https://www.instagram.com/roofrhymez/?hl=en


YouTube

https://www.youtube.com/channel/UC0mhbjMUI8Dfe-uIwVAJdWA
0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page