top of page

Защо е важно да се променяме?

"Всеки може да се промени!"


В днешни дни все по-често чуваме някой наш близък, приятел или роднина да използва тези думи, когато стане въпрос за промяна.


Човешката психика е като океан, в който ние плуваме, усещаме вълнения, студ, топлина, светлина и едва, когато сме на брега можем да разберем преживяването си. Още в дълбока древност сме се доказали като вид, чиито способности да оцелява и да се развива са уникални и на високо космическо ниво, (но за това ще "светнем лампата" по- подробно в следващите статии :)).

На какво е важно да научим себе си?

В началото на 2020 г., всеки имаше увереността и вярата, че това е годината, в която ще направи важни неща за себе си като да направи сватба, да създаде семейство, да намери работата на живота си или да обиколи цялото земно кълбо. При някой хора това може и да се е случило и тях наричаме " щастивци", но за повечето хора годината не протече така. Причината беше вирус, за който всички вече знаем много, много са и хората, загубили битката с него, близките си, и работата си. Живота вече върви по съвсем различен начин и всички имаме усещането, сякаш сме в "кутия от стени", от която не можем да излезем. Въпреки всичките трудности и изпитания трябва да се запитаме: Какво можем да направим сега?


Помислете за себе си!:) Сега разполагаме с повече свободно време, отколкото повечето от нас са имали в последните години. Замислете се, кое ви е правило най-щастливи и ако не сте го правили скоро, то започнете да го правите по-често и настроението ви веднага ще се подобри. За да сме щастливи всъщност се иска малко и това "малко" е вътре в нас. Нагласата да променим нещо. Дали това ще е външния вид, работата или ще започнем да учим нещо ново, винаги трябва да започнем с позитивизъм, желание и готовност за работа.


Да усъвършенстваш себе си не е лесно, но е един безкраен и мистичен, слънчев процес, на който единствената "спирачка" сте самите вие. Може да не успеете да направите сватба тази година или да създадете потомство, но това не трябва да ви спира да се радвате на живота. Ако обичате да танцувате, танцувайте още днес. Ако ви е липсвало време да прочетете любимата си книга, то сега е момента. Ако не харесвате външния си вид, започнете с тренировките още от днес (до пролетта и лятото ще сте във форма) .

Ако искате нова работа, не чакайте да дойде новата година, а още сега започнете да търсите. Не се отказвайте само, защото годината не е била такава, каквато сте си я представяли. Създайте нова картина в съзнанието си, на която вие работите с четката, избирате кои да са цветовете и решавате на какво ще наблегнете.


Мислейки и подобрявайки себе си, вие помагате и давате личен пример на всички хора около вас. По този начин те могат да се убедят, че промяната е винаги за добро, а човекът с воля е човек с безгранична сила.


Бъдете смели и не се отказвайте!

Разкажете за идеите си на приятелите и семейството си, те ще бъдат подкрепата, от която се нуждаете, за да започнете. За всичко останало обаче трябва да разчитате само на себе си. Единствено от вас зависи кога ще постигнете така търсения душевен баланс. Нашето мислене и нашите действия са абсолютната ни отговорност.

Ако не се научим да се променяме, то тогава как ще оцеляваме напред във времето? Не може винаги да разчитаме на държавата или на хората да направят нещо вместо нас, когато сме способни да направим всичко.
0 коментара

Comments


bottom of page