top of page

Цветослав Йонов -човекът, притежаващ суперсилата "воля", която използва, за да го има Vola Open Air!

" Просто трябва да вярваме в това, което правим!"

Maat: Благодаря от сърце, че се съгласи да участваш в поредицата “Ти можеш всичко!”, защото ти наистина си от хората, които са борбени и могат да правят нещата да се случват. Нека представим на читателите кое е лицето зад Vola Open Air.


Цветослав Йонов: Здравейте! Казвам се Цветослав Йонов. Създател съм на Vola open air festival и управител на фирмата Vola open mind, която организира фестивала. 

По отношение на участието ми в поредицата “Ти можеш всичко!”, смятам, че това се отнася за всеки един човек. Просто трябва да вярваме в това, което правим!

Maat: Как се роди идеята за един от любимите ни фестивали?


Цветослав Йонов: Идеята принадлежи на моят брат Емил. Като родени в Мездра,

често сме си правили разходки до връх Вола. Един ден по време на негова поредна разходка, му хрумва идеята за музикален фестивал на това прекрасно място, част от Природен парк “Врачански Балкан”. Обади ми се по телефона да я сподели. Аз веднага харесах концепцията и казах: Давай да го направим! И така вече 12 години показваме

едно различно лице на Северозапада. 

Брат ми Емил и до сега помага, но на втори план, тъй като живее в чужбина. 


Maat: Фестивалът съчетава в себе си спиращи дъха гледки, различни стилове музика, възможности да се научим на нещо ново, да участваме в различни развлекателни програми, възможности да се запознаем с нови хора и още много радващи душата преживявания.

Какво те кара да продължаваш да се бориш за съществуването на фестивала?

Цветослав Йонов: Много е просто. Един от основните ми мотиви да продължавам да се занимавам с организирането на фестивала, е че той вдъхновява своите гости. Те си тръгват весели, щастливи и заредени с енергия.

Отделно от това мисля, че в България не са много “алтернативните събития”. Смятам, че нашият фестивал вече е много разпознаваем със своята уникалност и неговата публика винаги очаква нещо различно и интересно. Стараем се всеки път да представяме нещо ново от музикалната сцена. Обичаме да експериментираме, обичаме изненадите и за това в програмата планираме и разнообразни немузикални активности. 

Лично аз вярвам, че сме намерили точното място и следваме вярната формула за един фестивал. А тя е: постоянство и вяра в това, което правим, в активно партньорство с местните власти, организации и представители на бизнеса. Сами не бихме могли да се справим. И до момента срещаме разбиране и подкрепа от Община Враца, Природен парк “Врачански балкан”, БЧК Враца и много други.


Maat: С какви предизвикателства си се сблъсквал в организирането на

фестивала и какво правиш, когато по пътят към реализирането му се появят "малките камъчета"?

Цветослав Йонов: Основния проблем, пред който винаги се изправяме е финансирането. Всеки път започваме отначало, все едно започваме за първи път. До момента винаги успяваме да намерим начини да се справим с предизвикателствата. За нас най-важното е да може фестивала да се проведе, и да е достъпен за посетителите. 

Не е лесно да се направи фестивал сред природата без електричество, течаща вода, тоалетни, и т.н. Има поредица от задачи, които трябва да се решат и то по най-добрия начин, за да е всичко наред.


Maat: Кои са най-милите ти спомени от изданията на фестивала? Какво няма да забравиш никога?

Цветослав Йонов: Еха, много мили спомени имам! Преживяванията от всяко едно издание са незабравими – артистите, с които се срещаме, хората които идват, гледките, танците и т.н. 


Maat: Само след няколко месеца отново ще имаме възможността да прекараме няколко дни във Врачанския Балкан, там където на 1058 м. надморска височина всички сме свободни и далеч от натовареното ежедневие. Какво да очакваме през юли? 


Цветослав Йонов: През юли очаквайте много нова и качествена музика. Очаквайте най-актуалното от света на електронната, соул, фънк, хип хоп и реге музика, разположено на три сцени – две музикални и една немузикална, качествено озвучаване и всичко необходимо за един незабравим фестивал със спиращи дъха аудио-визуални преживявания.

Очакваме много усмихнати и вдъхновени приятели на фестивала, които не само да се забавляват, но и отговорно да се отнасят към околната среда в името на опазването на природата. 


Maat: Какъв съвет би дал на читателите на maatinsideyou.com? В какво вярваш ти?


Цветослав Йонов: Бих дал посъветвал вашите читатели да вярват във себе си и да следват мечтите си. С много труд и вяра в собствените сили няма невъзможни неща!

Очаквайте Vola open air 21 и ще се видим под звездното небе на “Вола” през юли!https://www.facebook.com/VolaOpenAirFestival

https://volaopenair.com/


Билети за Vola Open Air 2021 - https://bilet.bg/bg/cart/order/vola-open-air-2021/2512?fbclid=IwAR0oodhfididTwZem1eCtc_G_58o-n6t41uIUuFznaHDR5Z_YfyRXn9XxYE


Снимки от архив на Цветослав Йонов0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page