top of page

Филип Дойнов -усмивката зад пулта! Креативният ум, който не спира да изненадва със своите идеи!

В интервюто с Филип, той разкри за Maat Inside You колко важно е да си постоянен в това, с което се занимаваш и как музиката може да бъде един от твоите най-добри приятели!

Случвало ли ви се е да се замислите защо слушаме музика? Как така ни въздейства толкова много? Вече има научни доказателства за влиянието на музиката върху нашата психика, сърдечен ритъм и дишане. :)


Докато слушаме музика, изпитваме различни видове емоции. Точно в този момент се стимулира производството на допамин в мозъка. Същото, може да бъде сравнено с вид храна, която вкусваме или хубавата гледка пред очите ни. Ясно е, че всичко е емоция и накратко това, което ни кара да бъдем щастливи се изразява в нещата, които правим.

- Следващият гост в поредицата "Ти можеш всичко", може наистина всичко!

Момче с амбиции, цели и идеи за развитие на един по-различен и любим на много от нас музикален стил - дръм енд бейс! /Drum and Bass/

За тези от вас, които за пръв път чуват за тази музика, накратко можем да кажем, че дръм енд бейс музиката е електронен музикален стил, който води своето начало от края на 80-те години. Характерното за този стил е бързото темпо, което обикновенно е 160-180 удара в минута и дълги бас линии. Първите му стъпки се правят на английска сцена в началото на 90-те. С нарастването на клубната култура се ражда електронен музикален стил Acid House, който е съвкупност от разчупени бийтове или broken beats - силни бас линии и темпо, което е по-бързо от хаус музиката. През 1991г., парчетата които се създават по този начин стават известни под определението jungle, който се превръща тогава и в нов музикален жанр. Точно тези музикални дъги, често са комбинирани с бас линии и разчупен бас. Този стил музика набира своята популярност през 1994г.

Поради връзката на стила с неспазването на реда по онова време, повечето продуценти и изпълнители, създават drum and bass. Точно той навлиза още по-бързо в ежедневието чрез нощните клубове, телевизията и радиото през периода 1995-1997г.


Музика за душата и сърцето - там където всичко започва с една мисъл и завършва с емоция

-Филип Дойнов е от София, и разказвайки своята история за поредицата, той сподели много от личните си идеи, виждания и причини, които са го накарали да избере "пътя на диджея".

Той е артист, който разбира важността на комфортната среда, не само за самия диджей, а и за посетителите на събитието, като неговата цел и тази на организацията му Creative Minds е да развиват дръм енд бейс музиката, както на родна земя, така и в чужбина. Изключително позитивен и истински беше разговорът с него в парк Борисова градина. :)

- А сега се запознайте с Филип, като чуете какво ще разкаже той за себе си !

=Ако искаш да чуеш повече музика от Филип, цъкни тук и слушай: https://m.mixcloud.com/CreativeMindsFactor/


= Разгледай страницата на Creative Minds:

- Филип сподели на колко много хора се възхищава и как успява да развие своите собствени умения. За него стилът, който изграждаш като диджей е личен и не може да бъде сравнен с нечии друг. Личният поглед върху музиката е това, което прави уникален всеки диджей. Той благодари на екипа на HMSU, които са негови вдъхновители за потеглянето по пътя, който е избрал в музиката.

Според него "магията", която носи пеенето, не е същата като при диджейството, но връзката с публиката, миксирането на звуците, за да бъдат такива, каквито са е от изключителна важност и това хоби, професия и дори призвание е също толкова ценно и носи със себе си уникални емоции и знание. Той казва, че един диджей е способен да заведе хората на едно музикално пътешествие, без да пее или да свири на инструменти. Това е един съвсем друг вид изкуство, сподели той докато разговаряхме в парк Борисовата градина в град София.

= Ииии сега нещо много вълнуващо, което предстои! Не пропускайте това събитие! Ако обичате горската обстановка и хубавата музика, елате на Гара Басс :)

Повече информация за предстоящия евент:


Creative Minds:

"Заповядайте да се откъснем от градската действителност и да поемем на едно влаково пътешествие през красотата на Искърското дефиле. Радваме се, че бяхме поканени на едно място, където времето спира, проблемите изчезват и музиката ни сближава - Гара Балкан или по-позната като Balkan Station. "

Идеята на фестивала е да развива електронната сцена и култура у нас, докато съчетава различни видове изкуства и изяви. Освен, че ще можете да чуете новоизгряващи артисти и вече утвърдени стари агенти, това лято сме ви приготвили и няколко хедлайнъри от чужбина, някои от които за пръв път ще стъпят на родна земя.

С огромно за нас удоволствие ви каним на двудневния ни фестивал на 18ти и 19ти юни! Дневната част ще бъде пълна с работилници, развлечения, хапване и разнообразна музика. Вечерта ще се отдадем на силен и разнообразен лайнъп, минаващ през цялата гама от звуци, за да може да се насладим на пъстротата на ритъма.

Гара Басс ще бъде с ограничен капацитет и билети за събитието ще могат да се закупят предварително. На място ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки. Допускане на непълнолетни лица ще става само с предоставяне на декларация. При влошаване на епидемичните условия в страната, запазваме правото си да отложим събитието за друга дата, като всеки един, закупил билет, ще може да получи парите си обратно или да използва билета за същото или друго събитие на Creative Minds. "


Билети можете да закупите от:Повече информация за престоящия евент:


Очаквайте част втора от интервюто под формата на подкаст с Филип в канала на Maat Inside You в YouTube, защото има какво още да разберете за него!!!!!


телефон за връзка: 0876 1641 61
0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page