top of page

Сезонът на музикалните фестивали започна в околностите на гр. Монтана

🏕️ BioRhytm Open Air 🏕️

Ето, че дойде времето да бъдем заедно край огъня в зелената гора.

Напук на шантавото време, Петър Цокин и Златко Ганчев (Subotage) решиха да изненадат всички фенове на дръм енд бейс музиката и приключенията сред природата с невероятен фестивал, под името BioRhytm (Биоритъм).

Още при самото ни пристигане, усетихме енергията, която носеше избраното за фестивала място. Щяхме да прекараме цели два дни, далеч от шума на големия град, в обстановка като от приказките.

Мястото бе река Огоста, намираща се в областите Монтана и Враца. Река, която гордо застава на 17то място по дължина сред реките в България.

С разпъването на палатките, Луната също имаше намерение да дари от своята светлина, и не усетихме как настъпи нощта.

А на фестивал, като на фестивал - много усмихнати хора на едно място, приятели, които не си виждал отдавна, дори разбрах от разговорите с присъстващите на феста, че някои от тях са се срещнали с хора, които не са виждали от години..

Ето за такава емоция ви говоря. :)

За музиката мога да ви разказвам доста. Преминахме през музикални стилове като

Funk, Dub, UK Garage, Live Synth Performance и Hip Hop Live и разбира се огромни дози Drum & Bass.

Специално за събитието, бяха поканени много и разнообразни артисти като Distant Fusion [Черна Гора], Techdown [Warfare Recordings, Funk Aesthetics], Pandemic [Warfare Recordings, Funk Aesthetics], pAnega [Гръм и Бяс], Bzzzt, Dissociation [Super Dope Space Monkey Dragon], Factor [Creative Minds], Aquatech [Creative Minds], Marski [Bass Gathering], Seeone [OSM], Brigx [OSM] [Bass Komitet/Бас Комитет/, Ergo.


Разбира се в музикалната вътрележка се включиха и Goldrum [Subotage] и Paramether [Subotage].

За всички посетители на фестивала, които обичат хубавата храна, беше осигурен Бас Бар, който разполагаше с всичко необходимо - мекици, скара, бира, ракия, шкембе чорба и много усмихнати хора, които не спираха да работят по цял ден и нощ, за да допълнят удоволствието от събирането ни на това приказно място до брега на р. Огоста.

Вижте повече за емоцията, пренесена в тези материали:И още :)

Понякога хората не се замислят, колко много труд стои зад такъв тип събития.

Мотивацията на тези момчета е огромна. Може само да си представите, толкова много звук на едно място, всичката техника, пренасянето и на това красиво място и още редица изкачащи допълнителни задачи, с които този екип се справи с огромна усмивка.


Замислете се колко такива фестивали се реализират в Северозапада - район, богат на природа, талантливи и упорити хора. Такива, които искат да се развиват не само в големите градове, а да останат или да се върнат там, откъдето са, за да създадат нещо смислено там.


Мисля, че вече разбирате каква е истинската цел на фестивала -развитието на електронната култура в Монтана и региона. Обединяването на хора чрез музика.

Защото, където и да сме по света, ние сме единни. Ние сме свободни!

В края, мога да ви кажа само едно нещо за този фестивал - ВЕЛИКО!

Дълго ще помним това красиво, звездно небе, тези разходки сред полянките около реката, буйната гора, усмихнатите хора и емоцията.

А на SUBOTAGE и останалите артисти, можем да пожелаем много вдъхновение, позитивизъм и сила, за да има още много такива музикални приключения!

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page