top of page

Медитация с любимата музика

Йо, приятели! Пиша тази статия, защото искам да ви покажа един различен начин на медитация и да разкрия, особено за скептичните от вас, ползите от нея.


Медитацията е подходяща за абсолютно всеки човек.

Тя не разделя религията или убежденията и е позната под много имена. Тя е вратата към ума и ви дава възможност да упражните контрол над мислите си, да се успокоите и да забавите дишането.

Света, в който живеем е пълен с омраза, желание за власт и напрежение.


Когато започнете да медитирате ще успеете да се преборите с тези емоции.

При продължително практикуване ще се убедите, че вече сте много по-спокойни, усмихнати и дори по дейни и целенасочени.

Медитацията ще ви донесе изключителна хармония и спокойствието, от което се нуждаете.


Като един откривател, съм изключително любознателна и преди години медитирах за първи път. Емоциите, които преминаха през мен тогава бяха различни, защото още не знаех какво правя и даже бях много объркана и дори резервирана към целия процес.

Тогава работех в кол център и работата ми беше натоварваща, с обаждания от ядосани клиенти и непрекъснато напрежение. Медитацията ми помогна да успокоя дишането си и да програмирам така съзнанието си, че всеки път когато се чувствах напрегната, сменях това състояние със спокойствие, тоест аз поемах контрола върху емоциите. Години наред продължавам да програмирам себе си по този начин и мога да ви кажа, че наистина работи. Изминала година беше много тежка за всички ни и лошото е, че нещата не приключиха с нея. Именно затова е необходимо да се погрижим за себе си истински, така както не сме го правили.


Когато първият "lockdown" се случи, бях една от тези, на които им се наложи да останат у дома. До тогава бях като пчеличка, свикнала да бачка без почивка дори след работа. И в този момент, в който времето спря си казах, че ще се погрижа за себе си и ще остана фокусирана. Ставах рано, тренирах, четях, слушах много музика и медитирах,...много. И така търсейки медитации в YouTube попаднах на RZA и неговите медитации с придружаваща музика.


Неговото име е Робърт Фицджералд Дигс и е американски рапър, актьор, режисьор, автор и музикален продуцент. Той е един от създателите и според мен лидера в известния на повечето от нас Wu-Tang Clan. Един много интересен и мистичен човек, който също така е много интелигентен и успял, както в музиката, така и в духовното израстване. В своите медитации, всяка от която е с времетраене около 5 минути, той използва опита си, като гласът му се чува по време на медитацията, а на фона и звучи моята любима музика, сигурна съм и на много от вас. Той говори за това как трябва да мислим за себе си, като за наша лична Вселена, в която ние сме Слънцето, а планетите се направляват само от нас. Как, когато силно вярваш в себе си няма невъзможни неща и няма стени, през които да не можем да преминем.


До днес почти няма ден, в който да не съм отделила 5 минути от времето си, за да се върна пак към себе си. Смятам, че тези медитации са изключително полезни, ободряващи и ще се убедите, че нещата, които ви описах са истина и дори, ако започнете само с 2 или 3 минути медитация на ден ще усетите как света ви се променя и ставате по-спокойни и уравновесени. Ще ми бъде итересно да науча какви видове медитации сте пробвали и какво ви е накарало да опитате в началото.0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page