top of page

За хубавата храна и защо да се научим да готвим

За мен, като представител на зодия Телец, храната е много важна. 😃 Ясно е, че не всеки обича да готви, но какви са ползите, ако се научим да готвим у дома и по-рядко се храним с вече приготвена храна от ресторант или заведение за бързо хранене.


Едно от основните неща, които предизвикват удоволствие от готвене е самият процес - да смесиш съставките, да следваш инструкции или съвета на баба и мама и накрая да вкусиш резултата от положения труд и отделеното време за направата на дадено ястие. Като жена аз държа на дома, грижата и добрата храна. Стремежът да изненадам любимия си човек с нещо безумно вкусно и ново ме мотивира да не спирам да готвя от години и да развивам все повече уменията си. При вида на усмивката след сладка хапка и когато храната е приготвена с любов, в дома се внася уют, топлина и радост.

Естествено никой от нас не се е родил научен и както във всяко нещо и в готвенето се изисква старание, концентрация, щипка позитивизъм, добро настроение и най-вече готовност за забавление.

В нашето дигитално време могат да се намерят много рецепти в различни сайтове, от които не само може да се научите да готвите, но и да следвате лесни стъпки като гледате видео уроци и търсите подходящите за вас рецепти да се научите на много, без дори и да подозирате, че сте могли да сътворите невероятното ястие.


Когато сами приготвяме храната си, ние изгаряме повече енергия, отколкото когато вече я купим готова и директно се настаним за консумация. Плюсовете от това горене са в мярката на мазнината, която използваме, сами виждаме съставките, които използваме в ястието и ние държим под контрол целия процес. Повечето готови храни са пълни с въпросителни и вероятността да натрупаме излишни мазнини или дори да не ни хареса вкуса се увеличава, тоест риска, който поемаме не е никак малък. Да знам, че ще кажете че е по-лесно да си поръчаш храната и не губиш време в готвене, но заседналия начин на живот и "мързелът" не са много по-добри приятели от усилието да направиш нещо сам за някого или в компанията на любим човек, или с приятели. Оставям на вас да се замислите, кое е по-доброто. 😉


Поднасям ви няколко линка към сайтове за рецепти, които открих през годините и от които се научих да готвя много и различни вкусотии. Скоро очаквайте статии и видеа с различни рецепти от моята кухня.
Може би точно днес ще преоткриете себе си и ще започнете да готвите, а защо не и това да стане вашето ново хоби, с което да радвате сърцата на хората около вас.

Успех и не забравяйте да напишете в коментар, защо обичате или не обичате да готвите и кои са любимите ви рецепти. 😊


0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page