top of page

За осмият сателит на 5km Run в град Монтана. Как една шепичка хора направи първата крачка.

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Махамата Ганди

За повечето хора бягането е загуба на време, болки, студ, жега.

За някой от нас, обаче това е начин на живот. Да се събудиш рано, да обуеш маратонките и да започнеш деня с грижа за теб. Това е правилното начало! :)

Колко малко ни трябва да се мотивираме? Една малка група от Монтана, доказа това!

На 11 април се проведе осмият сателит на 5km Run.

Събитие, което за града бе ново и различно.


Стартът започна в неделя в 10:00ч. от площад Жеравица, а организатори на събитието бяха Божидар Господинов (който е от Монтана и работи като специалист Осигуряване на качеството в Монбат АД) и Лъчезар Луканов (любител спортист, който се занимава с търговия, логистика и транспорт).


Божидар споделя, че от 3 г. се с занимава активно с бягане. Причината да започне е желанието му за по-добър живот. Той участва в ултрамаратони, но също така участва в дуатлони и бягания на средни дистанции.

На събитието забелязваме още едно познато лице - Теодора Илиева. Тя една от малкото в гр. Монтана, които не спират да бягат по красивите горски терени на града и околностите.

Теди участва в редица състезания в България, като не спира да се предизвиква и търси приключения.


За тези от вас, които обичат да бягат и тези, които искат да опитат, можете да следите страниците и линковете по-долу за информация, относно предстоящи събития.

Грижете се за себе си, приятели! Подкрепяйте се и нека бъдем сплотени, дори и когато сме малко!


Поздравления за всеки, който е отделил от времето си и е взел участие и в бягането и в организирането на такъв тип събитие! Точно вие, сложихте началото и дадохте пример, че дори и в малкия град, могат да се случват големи неща!

Не спирайте да бягате, дори и когато видите финалната линия! :)


https://5kmrun.bg/

https://www.facebook.com/5kmrun/

コメント


bottom of page